egészség a természetből

egészség a természetből

Maqui bogyó, a legerősebb antioxidáns

2025. január 05. - teki021

Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, stabilizálja a vércukorszintet és javítja a vérkeringést, négy olyan gyógyhatás, ami miatt érdemes a bíborszínű maqui bogyót fogyasztani.

A Chilében őshonos maqui bogyó (Aristotelia chilensis) igen gazdag tápanyagforrás, emellett kimagasló egészségvédő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért érdemelte ki a szuperélelmiszer nevet. Jól tudták ezt azok őslakos indiánok is, akiknek mindennapi ételei közé tartozott ez a szederhez hasonló ízű gyümölcs.

Maqui Bogyók Szuperételek Indiai Mapuche Antioxidáns Függőleges Kép Kiváló  Kilátás — Stock fotó © kovalnadiya.ukr.net #587785568

Jótékony összetevők

A maqui bogyó kiemelkedő mennyiségben tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, kalciumot, káliumot és vasat, emellett omega-6 és omega-9 zsírsavak is találhatók benne. Ezen kívül gazdag antioxidáns hatású antocianinokban, amelyek antioxidáns ereje sokszorosa az áfonyának, illetve a fekete szőlőnek. Ezek a tulajdonságai többek között csökkentik az LDL (rossz) koleszterin mennyiségét, segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, mérséklik az infarktus és az agyvérzés kialakulásának kockázatát. A maqui bogyó antidiabetikus hatással is bír, gátolja a vér glükózszintjének emelkedését a glükóz-intoleranciában szenvedő emberek esetében, miután szénhidrátban gazdag ételt ettek.

Feltölt energiával

A chilei mapuche indiánok a maqui bogyót a mai napig előszeretettel fogyasztják, ennek köszönhetően remek állóképességnek örvendenek, de a mentális egészségükre is pozitívan hat. Mivel a maqui bogyó a legerősebb antioxidáns gyümölcs, hatékony immunerősítő, így fogyasztásával a fertőzéses megbetegedéseket is ritkán kapják el. Természetesen azokra is igaz, akik beiktatják az étrendjükbe, ami azért is javasolt, mert gyorsan és érezhetően megemeli az energiaszintet, kitartóbbá tesz. Ha fáradtak vagyunk, és valamilyen energiaitalra vagy egy erős kávéra vágyunk, válasszuk inkább a maqui bogyóból készült turmixot, ami kiváló hangulatjavító is egyben.

Gondolta volna?

A maqui bogyó az egyik legjobb fogyasztószer, mivel gátolja a zsírsejtek képződését. Ezt a hatását akkor is kifejti, ha étkezés közben, vagy azután fogyasztjuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása