egészség a természetből

egészség a természetből

A csicseriborsó

2023. november 30. - teki021

A csicseriborsó keletről származik. Mezopotámiában és Egyiptomban is előszeretettel fogyasztották. Az olaszok, a görögök, az indiaiak, az arabok, a spanyolok és a portugálok kedvelt konyhai alapanyaga.

Képtalálat a következőre: „csicseriborsó”

Egészségóvó tulajdonságai miatt értékes zöldség. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Bővelkedik A-, B-,C-K-vitaminban, cinkben, káliumban, kalciumban, és magnéziumban. Hozzájárul a megfelelő a csontsűrűség fenntartásához. Szelénben gazdag, ezért tökéletes méregtelenítő. Tisztító hatású és májvédő. Rostban gazdag, ezért segíthet szorulás, székrekedés esetén. A szervezetünknek a rostok nélkülözhetetlenek. A rostbevitel a cukor anyagcserére is hatással van, ezért a cukorbetegek számára előnyös lehet a fogyasztása. Nátriumban szegény, ezért magas vérnyomással küzdők is bátran fogyaszthatják.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása