egészség a természetből

egészség a természetből

Spenót a valódi szuperélelmiszer

2024. február 21. - teki021

MiA©rt ajA!nlott a spenA3t fogyasztA!sa?

Nemcsak finom püré készíthető belőle, de szervezetünk is rendkívül hálás lesz érte, ha spenótot fogyasztunk!

A magzat óvására

Mivel a spenót remek folsavforrás, így a várandósság ideje alatt a kismamák bátran fogyasszák! Magas antioxidáns tartalma miatt szuperélelmiszernek számít, jó tudni azonban, hogy a legjobb nyersen fogyasztani, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak.

Lúgosításra

A spenót kitinű méregtelenítő, serkenti az anyagcserét és B-vitamin-tartalmának köszönhetően segít az optimális fehérje-, szénhidrát-, zsír-anyagcsere folyamatok fenntartásában. Szuperélelmiszerként lúgosító hatásának köszönhetően a különböző gombás megbetegedések esélyét is csökkenti és a depresszív időszakoknak is búcsút inthetünk.

Cukorbetegségre

A spenót amellett, hogy igazán jó ízű, képes szabályozni és csökkenteni a vércukorszintet. Fogyasztását követően nem kell számolnunk a farkasétvággyal, a cukorbetegek jóbarátja is lehet ez a zöldség.

Magas vérnyomásra

Segít kordában tartani a vérnyomást, így ha beépítjük az étrendünkbe és rendszeresen fogyasztjuk kisebb eséllyel fog az egekbe szökni. Karban tartja a szívünket és az érrendszerünket, mindemellett leszámolhatunk a fáradékonysággal is.

Szemünk egészségére

A spenótban található jótékony flavonoidok nem csak az immunrendszerünket támogatják, hanem szemünkre is jó hatást gyakorolnak: ha rendszeresen fogyasztunk spenótot nagyobb eséllyel és tovább őrizzük meg szemeink egészségét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása