egészség a természetből

egészség a természetből

A zöld dió

2023. november 20. - teki021

A zöld dió maga a fiatal termés, amiben a csonthéj még nem fejlődött ki. Akkor fogyasztható, ha belül még puha. A belőle készült szirup vagy lekvár jó hatással van szervezetünkre.

Képtalálat a következőre: „zöld dió”

A zöld dió jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ezért immunerősítő és segít, ha levertnek vagy fáradtnak érezzük magunkat. Erősíti a májat és a gyomrot. Vértisztító és fertőtlenítő hatású. Tisztítja a nyelőcső és a belek nyálkahártyáját és segíti a nehézfémek kiürülését.

A szárított zöld dió olaja hajerősítő és csökkenti a korpásodást. A zöld dió lekvár pedig a sápadt arcbőrt üdévé és élettel telivé varázsolja.

Élelmiszerként sem utolsó, hisz kiváló köret lehet húsok vagy sajtok mellé.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása